MHT-Syd är ett kvalitetsanpassat företag med huvudinriktning på entreprenad-arbeten med tätskikt och värmeisolering för låglutande tak. Vi har stor kunskap och erfarenhet inom tak och vårt mål är alltid att ge våra kunder rätt teknisk lösning till rätt pris för varje enskilt projekt.

Vi har vårt kontor i Helsingborg och verksamhetsområdet är i huvudsak Skåne, Halland och södra Småland. Vi är dock inte främmande för att utföra arbete på andra platser och tittar man tillbaka historiskt ca 30 år, finner man att vi haft uppdrag i stort sett hela Europa.

Vi har fast anställd och välutbildad personal. Totalt 30 personer arbetar i företaget och vi är etablerade med takmontörer i de allra flesta kommuner inom arbetsområdet. Därför kan vi erbjuda en god och snabb service. Etablerade serviceavdelningar i Helsingborg och Halland gör att vi snabbt och enkelt kan hjälpa till vid akuta tillfällen.

Vi är medlemmar i Svenska Arbetsgivarföreningen, Sveriges Byggindustri /Nordvästraskånes Byggförening samt TiB som är tätskiktsentreprenörernas branschorganisation. Vidare är vi anslutna till Tätskiktsgarantier i Norden AB, vilket innebär att vi kan erbjuda 15 års garanti.

Vår historia

Företaget har sitt ursprung i Evers & Co AB i Helsingborg. Evers & Co AB köptes upp av Höganäs AB 1967. 1968 bildas Förenade Tak AB genom sammanslagning av all försäljningsaktivitet inom byggpappområdet hos Bönnelyche & Thuröe AB, Evers & Co, Munksjö AB samt entreprenad-företaget Scantak. 1976 byttes namnet från Förenade Tak AB till Höganäs Tak AB. 1982 Köptes företaget upp av AB Mataki och därav vårt nuvarande namn MHT (Mataki Höganäs Tak).