Våra främsta arbetsområden för takomläggning & totalentreprenader av tak är Malmö, Halmstad, Lund, Landskrona, Helsingborg, Ängelholm och Falkenberg

Dags för en takomläggning?

Taket på en byggnad är, i de allra flesta fall, den mest utsatta ytan. Taket skyddar oss från väder och vind, sommar som vinter och har såväl praktiska som symboliska funktioner. Alla har väl hört uttrycket för basal trygghet som lyder “tak över huvudet”? När man köper ett hus, eller på annat sätt investerar i en byggnad så är taket en av de saker man mycket noga ska inspektera, för takomläggning är en dyr historia, dock väl värd sina pengar.

Om taket på byggnaden man intresserar sig av inte håller måttet så bör man räkna med en extra kostnad för huset som inkluderar takomläggning, annars är köpet sällan en god investering.

Hus som länge stått orörda behöver renoveras då och då och om det finns flera saker att renovera, men en begränsad budget, så bör en takomläggning nästan alltid prioriteras först. Totalentreprenad av tak är en omfattande men klok investering för byggnaden; en som definitivt betalar sig i längden.

Att tänka på vid en takomläggning

Man ska förstås tänka på att en så omfattande uppgradering av en byggnad kostar på, men är det någonstans man inte ska agera småsnålt vad gäller material såväl som kompetens så är det just när det gäller taket. Det är sällan klokt att pressa ner utgifterna genom att kompromissa med kvalitet, oavsett vad man renoverar, men särskilt när det gäller något så fundamentalt som tak. Med det sagt ska man som konsument förstås alltid jämföra priser och tjänster/produkter för att få den bästa dealen för takomläggning på marknaden. När det gäller tak i Skåne är MHT Syd överlägset bäst på alla punkter.

Goda råd kostar inget

Hos är är inga råd dyra, de är de facto helt kostnadsfria. Vi erbjuder fri rådgivning och konsultation när du funderar på omläggning av tak men inte känner dig säker på vad som behöver göras. Vi anstränger oss till max för att hitta den bästa lösningen för dig och din byggnad, baserat på dina behov, fastighetens behov och budgeten som finns tillgänglig.

Vi genomför också konditionsbesiktningar av ditt tak. Vi upprättar då ett besiktningsprotokoll med förslag på åtgärder. Du får samtidigt ett estimat av hur takets livslängd ser ut i dagsläget. Vi upprättar också gärna en underhållningsplan och ett årligt avtal om du så skulle önska.

Kontakta oss på MHT Syd för mer information om takomläggning, totalentreprenad av tak eller andra spörsmål.